موسسه مالی چیست؟

آشنایی کامل با موسسات مالی + مهم‌ترین وظایف، اهداف و کاربرد

امروزه بر خلاف چندین سال قبل، سرمایه‌گذاری مختص اقشار غنی نیست و افراد بسیاری با هر میزان توان مالی تلاش می‌کنند تا با سرمایه‌گذاری، از کاهش ارزش دارایی‌های خود جلوگیری کنند.

با وجود شرایط تحریم و تورم شدید اقتصادی، بلا استفاده ماندن پول نقد سراسر ضرر و زیان خواهد بود و پول ارزش خود را از دست می‌دهد.

اما آیا هر کسی می‌تواند سرمایه‌گذاری کند؟ سودآور بودن سرمایه‌گذاری تا چه حد قطعی است؟ با مطالعه مطلب زیر پاسخ تمام سوالات خود را در این خصوص پیدا می‌کنید.

موسسه مالی چیست؟

موسسات مالی به بنگاه‌ها و سازمان‌های اقتصادی گفته می‌شود که به نوعی نقش واسطه‌های مالی را بازی کرده و در فعالیت‌های سرمایه‌گذاری مشارکت می‌کنند.

موسسه مالی با سرمایه‌گذاری در امور مالی مردم باعث می‌شود که سرمایه افراد سریع‌تر و با هزینه کمتری به گردش بیافتد.

به همین دلیل موسسات مالی به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد کشور و بازارهای مالی شناخته می‌شوند. در حال حاضر تغییر و تحولات روز افزون در حوزه اقتصاد باعث شده است افراد بیشتری به سرمایه‌گذاری بیندیشند. ( برای آگاهی بیشتر میتوانید مقاله آشنایی کامل با انواع ریسک های مالی را بخوانید. )

سرمایه‌گذاری راهی موثر و نسبتا مطمئن برای پس‌انداز دارایی‌ها در شرایط تورم اقتصادی محسوب می‌شود.

اما همه افراد دانش و مهارت لازم برای سرمایه‌گذاری را ندارند و اقدام کردن بدون اطلاعات کافی ریسک از دست دادن سرمایه آن‌ها را به دنبال دارد.

در نتیجه نیاز بیشتری به وجود موسسات مالی احساس می‌شود که بتوانند سرمایه‌گذاران را برای حفظ و افزایش ارزش دارایی خود راهنمایی کنند.

با این توضیحات ممکن است برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که موسسه مالی چه کاربردی دارد؟ وظایف موسسه مالی چیست؟ در ادامه بیشتر به انواع و کاربردهای موسسات مالی می‌پردازیم.

شما میتوانید امکانات نرم افزار صرافی ماهور را از صفحه نرم افزار حسابداری صرافی ماهور EX مشاهده کنید.

انواع موسسات مالی

موسسات مالی که در حال حاضر در کشور ما فعالیت می‌کنند به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

هر یک از موسسات مالی متناسب با اهداف خود فعالیت‌های گوناگونی را انجام می‌دهند و با گردش سرمایه در کشور، از رکود اقتصادی جلوگیری می‌کنند.

در زیر توضیحات مختصری راجع به بعضی از انواع موسسات مالی قید شده است:

·بانک‌های تجاری

بانک به عنوان مهم‌ترین نهاد اقتصادی کشور شناخته می‌شود و یک موسسه مالی قابل اعتماد برای انجام بسیاری از فعالیت‌های مالی است.

از جمله وظایفی که بانک‌ها بر عهده دارند می‌توان به انتشار اسکناس، صدور دسته چک، خدمات مشاوره مالی، افتتاح حساب، واسطه‌گری اعتباری و… اشاره کرد.

بانک‌های تجاری از سپرده‌ها و پول‌های مردم برای سرمایه‌گذاری یا خرید اوراق بهادار استفاده می‌کنند و در مواقع نیاز نسبت به اعطای وام به سپرده‌گذاران اقدام می‌نمایند.

·مشاوران سرمایه‌گذاری

اشخاص حقوقی که افراد را برای سرمایه‌گذاری در نمادهای مناسب راهنمایی می‌کنند، مشاوران سرمایه‌گذاری نامیده می‌شوند. این افراد با داشتن مجوز قانونی، اطلاعاتی مربوط به تغییرات احتمالی بازار را در اختیار سرمایه‌گذاران قرارداده و در مقابل عقد قرارداد از آن‌ها سود درصدی دریافت می‌کنند.

·صندوق‌های سرمایه‌گذاری

افرادی که سرمایه خود را در صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌گذارند به نسبت سرمایه خود در سود و زیان ناشی از فعالیت‌های صندوق شریک هستند.

این صندوق‌ها از وجوه مشتریان برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ساختمانی، خرید سهام و حق بازخرید اوراق بهادار، طلا و ارز استفاده می‌کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهام
  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری غیرفعال
  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری با سرمایه باز یا متغیر

همچنین برای آگاهی بیشتر درباره بازار ارز میتوانید بازار ارز و شيوه ‏هاى داد و ستد آن را بخوانید. )

·صندوق‌های بازنشستگی

ماهانه مبالغی از دستمزد کارمندان کسر شده و در صندوقی تحت عنوان صندوق بازنشستگی ذخیره می‌شود. کارفرما از طریق جمع‌آوری این مبالغ در فعالیت‌های مختلفی مثل بورس و اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌کند تا حقوق بازنشستگی و مستمری کارکنان خود را بپردازد.

·شرکت‌های بیمه

شرکت‌های بیمه از مهم‌ترین فعالان اقتصادی شناخته می‌شوند و بخش عمده حق بیمه دریافتی از مشتریان را در بورس سرمایه گذاری می‌کنند. به این ترتیب شرکت بیمه مبالغ مورد نیاز برای جبران خسارات ناشی از حوادث را تامین کرده و مبلغی را نیز به عنوان دستمزد خود برمی‌دارد.

وظایف موسسات مالی

موسسات مالی وظایف مختلفی دارند و فعالیت‌های متنوعی را در زمینه اقتصاد و سرمایه‌گذاری مالی انجام می‌دهند.

وظایف موسسات مالی

اساسی‌ترین و شاخص‌ترین وظیفه موسسات مالی، سرمایه‌گذاری با سرمایه مردم است به طوری که منجر به حفظ و افزایش ارزش آن‌ها شود. همچنین از جمله سایر وظایف موسسات مالی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موسسه مالی بر فرایند معاملات نظارت می‌کند و ریسک معامله را تا جای ممکن کاهش می‌دهد.
  • جمع‌آوری منابع از اسناد و اطلاعات توسط موسسات مالی صورت می‌گیرد.
  • موسسه مالی با سایر موسسات مالی نیز ارتباطات و مکاتباتی را دارد.
  • موسسات مالی موظف هستند زمینه برگزاری جلساتی در خصوص موسسات مالی و امور مربوط به آن‌ها را فراهم کنند. این وظیفه موجب دستیابی هرچه سریع‌تر به اهداف سازمان می‌گردد.
  • ارتباط و هماهنگی با سایر نهادهای خارجی به عنوان یکی از وظایف موسسه مالی باید در دستور کار این موسسات قرار بگیرد.
  • موسسه‌های مالی باید به عنوان پل ارتباطی بین افراد سرمایه‌دار و متقاضیان منابع مالی عمل کرده و برای برقراری ارتباط موثر بین این دو گروه اقدام کنند.

تفاوت موسسه مالی و بانک

بانک‌ها نهادهای مالی و اعتباری هستند که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت می‌کنند و ملزم به پیوستن به شبکه بانکی هستند.

تفاوت موسسه مالی و بانک

در صورتی که چنین ضوابطی برای موسسات مالی وجود ندارد؛ همچنین موسسه مالی و بانک از جهات دیگری مثل تصویب اساسنامه و ضرورت رعایت مقررات کمیته بال نیز با هم تفاوت دارند.

برای انتقال اطلاعات و وجوه مالی بین بانک‌ها و موسسات مالی از کد سوئیفت استفاده می کنند.

سوالات متداول

موسسه مالی نهادهای متخصص در امر سرمایه‌گذاری هستند که صلاحیت کافی برای هدایت افراد جهت حفظ ارزش و افزایش دارایی‌های خود را دارند. در زیر به برخی از سوالات رایج در خصوص موسسات مالی پاسخ داده شده است.

موسسات مالی چه انواعی دارند؟

انواع موسسات مالی عبارتند از: صندوق‌های تامینی، مشاوران سرمایه‌گذاری، شرکت پردازش اطلاعات مالی و ....

کاربرد موسسات مالی چیست؟

موسسات مالی مالی فعالیت‌های مختلفی از جمله ایجاد پیوند بین سرمایه‌داران و متقاضیان منابع مالی، نظارت بر فرایند معاملات، همکاری و ارتباط با سایر موسسات مالی و جمع‌آوری منابع و اطلاعات را بر عهده می‌گیرد.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت درخواست مشاوره خرید

جهت دریافت دمو رایگان نرم افزار حسابداری ماهور ، فرم را تکمیل کنید.

دمو رایگان نرم افزار حسابداری ماهور

جهت خرید نرم افزار صرافی ماهور با ما تماس بگیرید