راه اندازی صرافی از صفر تا صد

راه اندازی صرافی از صفر تا صد + نحوه دریافت مجوز

صرافی یکی از کسب و کارهایی است که در رابطه خرید و فروش ارز بوده و یک ایده عالی برای کسب درآمد است. برای راه اندازی صرافی نیاز است، شما نکاتی را رعایت کرده و مراحلی را طی کنید.

در این مقاله راه اندازی صرافی از صفر تا صد و نحوه دریافت مجوز را مورد بررسی قرار می‌دهیم. اگر قصد راه اندازی این شغل را دارید و یا به آن علاقمند هستید، پیشنهاد می‌شود تا انتها با ما همراه شوید.

آشنایی با صرافی

در ابتدای مبحث راه اندازی صرافی از صفر تا صد بهتر است اول با این شغل آشنا شوید. صرافی یکی از کسب و کارهایی است که امروزه افرادی زیادی مشغول به آن هستند.

این فعالیت را می‌توان به صورت فیزیکی و آنلاین انجام داد که همین سبب گستردگی آن شده است. صرافی خرید و فروش ارز بوده و یک صراف به واسطه میانجی‌ گری و یا همان واسطه‌ گری بین انجام معاملات سود کسب می‌کند.

آشنایی با صرافی

میزان درآمد صرافی بالاست و از این‌ رو افراد زیادی به راه اندازی صرافی فکر می‌کنند. راه اندازی صرافی کار سختی نیست؛ اما اصول و قواعد مخصوص به خود را دارد که افراد متقاضی بایستی آن را طی کنند.

برای راه اندازی صرافی نیاز به مدارکی چون ضمانت بانکی، اساسنامه اصل شرکت، آگهی ثبت موسسه و جواز تاسیس است؛ همچنین باید گواهینامه مهارت مبنی بر انجام عملیات صرافی را فرد متقاضی داشته باشد.

از دیگر مدارک لازم نسخه برابر اصل شده روزنامه رسمی است که در آن آگهی تاسیس شرکت و آخرین تغییرات مربوط به سهامداران در آن آمده است.

مزایای راه اندازی صرافی

صرافی یکی از شغل‌هایی است که به واسطه مزایایی که دارد، گسترش یافته است. امکان درآمدزایی بالا یکی از مزیت‌های شاخص این شغل است که افراد زیادی را به آن جذب می‌کند.

از طریق این کسب و کار می‌توان با بازار جهانی در ارتباط بود؛ همچنین سرمایه‌ای که در این شغل در گردش است، بالا است. دیگر مزیت صرافی این است که صنعتی رو به رشد و مهم است که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی به رشد فرد و جامعه کمک می‌کند.

انواع صرافی

صرافی به طور کلی به دو دسته آنلاین و فیزیکی تقسیم می‌شود که هر کدام از آن‌ها خود به دو دسته جداگانه تقسیم می‌شوند. هر یک از این دسته بندی‌‌ها نیز مزایا و معایب خاص خود را دارند. در زیر به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

صرافی آنلاین

صرافی آنلاین یا دیجیتال با جهانی شدن اینترنت و برای امنیت داد و ستد پول و ارز و بهبود کارایی روی کار آمد. ارزهای دیجیتال مثل دوج کوین، بیت کوین، اتریوم و … بین مردم در دهه اخیر بسیار محبوب شده‌اند.

این نوع ارزها را می‌توان به صورت غیر حضوری و از طریق اینترنت خرید و فروش کرد؛ به همین دلیل استفاده از صرافی آنلاین بین مردم افزایش یافته است. این صرافی خود به دو دسته متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شوند.

صرافی فیزیکی

این نوع صرافی دارای مکان بوده و بیشترین فعالیت آن در زمینه خرید و فروش طلا، نقره و ارز است. همچنین این مکان نقل و انتقال حواله‌های ارزی را از طریق موسسات اعتباری و بانک انجام می‌دهد.

در این صورت برای راه اندازی صرافی باید مجوزهای لازم را از بانک مرکزی دریافت کند. در این نوع صرافی فقط می‌توان به صورت فیزیکی ارز را خرید و فروش کرد. این نوع صرافی خود به دو دسته بانکی و تضامنی تقسیم می‌شود.ز:

خدمات ارائه شده در صرافی

در صرافی خدماتی چون خرید و فروش نقدی ارز، خرید و فروش ارزهای دیجیتال و انجام حواله‌های ارزی انجام می‌شود. همچنین این شغل برای خرید و فروش انواع سکه‌های طلا بوده و می‌توان از طریق آن خدمات بروز مرزی را نیز توسط کارگزاری انجام داد.

از دیگر خدمات ارائه شده توسط صرافی می‌توان ارائه ارز مسافرتی و ارز درمانی با ارائه تایید کتبی پزشک متخصص داخلی اشاره کرد. صرافی برای پرداخت حق الوکاله خارجی با صورت حساب نیز ارز ارائه می‌دهد.‌

از دیگر خدمات این شغل می‌توان به ارائه ارز برای هزینه دفاتر خارج از کشور و ارائه ارز برای پرداخت هزینه‌های ترانزیت، حمل و توزیع محموله‌های پستی بین‌المللی اشاره کرد.‌ همچنین از طریق این کار می‌توان بابت پرداخت هزینه خدمات کنسولی سفارتخانه‌های خارجی ارز ارائه داد.

شما همچنین میتوانید برای با ثبت دمو در سایت ماهور و نرم افزار حسابداری صرافی ماهور از امکانات آن مطلع شوید.

شرایط راه اندازی صرافی

برای دریافت مجوز راه اندازی صرافی باید شرایط زیر را دارا باشید:

راه اندازی صرافی توسط اشخاص حقیقی در قالب شرکت تضامنی و توسط موسسه اعتباری در قالب شرکت سهامی خاص انجام می‌شود.‌ فرد باید از مراجعی چون سازمان منطقه آزاد تجاری_ صنعتی موافقت کتبی داشته باشد و آن را به همراه مدارک لازم به بانک مرکزی تحویل دهد.

محل فعالیت آن باید ملکی یا سرقفلی بوده و به نام صرافی مورد نظر ثبت شده باشد. همچنین مکان مورد نظر باید از نظر امنیتی و حفاظتی مورد تایید باشد.‌ فرد باید تابعیت ایرانی داشته و در ایران سکونت کند. فرد موسس نباید در دیگر صرافی‌ها هیچ گونه سمتی اعم از هیئت مدیره و مدیر عامل نداشته باشد.

دو سال قبل از تاریخ درخواست تاسیس نباید سهمی در صرافی داشته باشد. چنانچه فرد قبلا مدیر عامل بوده و یا عضو هیئت مدیره باشد، صلاحیت او سلب می‌شود.

داشتن صلاحیت فردی و نداشتن سابقه چک برگشتی نیز از شرایط راه اندازی صرافی است. فرد باید مالیات‌های خود را پرداخت کرده و به موسسات اعتباری بدهی غیر جاری نداشته باشد. ( درباره حداقل سرمایه تاسیس صرافی ۱۴۰۲ بیشتر بدانید. )

فرد سهام دار باید حداقل ۲۵ سال تمام داشته باشد. همچنین اعضای هیئت مدیره و شرکا باید حداقل ۳۰ سال تمام و رئیس شعبه و مدیر عامل حداکثر ۷۰ سال داشته باشند. فرد باید دارای حداقل مدرک کارشناسی در رشته‌های اقتصاد، حقوق، حسابداری و مدیریت باشد.

داشتن گواهینامه مهارت‌های انجام عملیات صرافی از موسسات مورد تایید بانک مرکزی و یا موسسه آموزش عالی بانکداری نیز لازم است. مدیر عامل حداقل ۵ سال سابقه بیمه در نهادهای مالی، موسسات اعتباری و موسسات تحت نظارت بانک مرکزی باشد.

مراحل راه اندازی صرافی از صفر تا صد

برای راه اندازی صرافی باید مراحلی را طی کنید. در صورتی که در طی این مراحل به درستی عمل کنید، بدون شک در راه اندازی مشکلی نخواهید داشت. مراحل لازم برای اقدام راه اندازی این نوع کسب و کار به شرح ذیل است:

برنامه ریزی برای شروع کار

اولین قدم برای راه اندازی صرافی برنامه‌ریزی و تحقیق درباره آن است. توجه کنید که این مرحله بسیار مهم بوده و در آینده شغلی شما تاثیر زیادی دارد.‌

برای راه اندازی صرافی خود یک طرح جامعه تدوین کرده و اهداف خود را مشخص کنید. طرح کسب و کار موضوعات مختلفی چون تعیین اهداف و ساختار کسب و کار، تحقیقات بازار، بررسی مشکلات و موانع احتمالی و بررسی و تحلیل رقبا را شامل می‌شود.

محاسبه هزینه‌ها

هزینه‌هایی که نیاز است و باید انجام شود، را به طور تقریبی محاسبه کنید. این هزینه شامل خرید یا اجاره یک مکان مناسب است که هر چه ملک مورد نظر در مکان شلوغتر باشد، بهتر است.

پس از آن باید تجهیزاتی مثل کامپیوتر، تجهیزات اداری و… را که لازم است، تهیه کرد. این هزینه‌ها بستگی به نیازهای موجود و فضای محل کار دارد؛ همچنین با توجه به استراتژی و اهدافی که دارید، هزینه‌های متغیر دیگری را نیز باید پرداخت کنید.

این هزینه‌ها شامل هزینه ضمانت نامه بانکی برای راه اندازی صرافی، هزینه پرسنل، بنر، تبلیغات و نرم افزار حسابداری ارزی و … می‌شود.

دریافت مجوز راه اندازی صرافی

در مرحله بعدی راه اندازی صرافی که اصلی‌ترین و مهم‌ترین مرحله این کار است، باید برای مجوز صرافی یا پروانه کسب اقدام کرد. فرآیند دادن مجوز این کار کمی پیچیده است که دلیل آن تاثیر صرافی بر نظام مالی کشور است.

پروانه کسب مجوزی است که با دریافت آن شما اجازه دارید، به عنوان یک صراف فعالیت رسمی خود را شروع کنید. بانک مرکزی مرجع صدور مجوز برای صرافی است؛ بنابراین افرادی که قصد دریافت محوز را دارند، بایستی از طریق بانک مرکزی اقدام و مراحل مربوط را پیگیری کنند.

ثبت نام برای مالیات صرافی

پس از راه اندازی صرافی باید در سامانه مالیات ثبت‌نام کرده و اظهارنامه مربوط به شغل خود را برای سازمان مالیات تحویل دهید. دقت کنید که این اظهارنامه به صورت سالانه بوده و فرد باید مقداری از درآمد خود را به سازمان امور مالیاتی بپردازد. ( برای اطلاعات کامل سامانه مالیات مقاله سامانه مودیان چیست+کاربرد نرم افزار حسابداری در سامانه مودیان را بخوانید. )

محل مناسب برای راه اندازی صرافی

برای راه اندازی صرافی باید محل مناسبی را برای آن پیدا کرد. ملک مورد نظر باید جایی باشد که مغازه و تابلوی آن قابلیت دیده شدن داشته باشد.‌ منطقه شلوغ و پر رفت و آمدی را انتخاب کنید تا افراد زیادی مغازه شما را ببینند.

جا برای پارک ماشین داشته باشد تا افراد به راحتی ماشین را پارک کرده و خرید کنند.‌ دسترسی به آن راحت بوده و ترافیک کم باشد تا مشکلی در تردد به وجود نیاید. نورپردازی محل مناسب بوده تا به خوبی در دید باشد.

برنامه‌ریزی برای راه اندازی صرافی

به صورت کلی برای راه اندازی صرافی باید ۱۱ مرحله را گذراند که به شرح زیر است:

  • اطلاعات لازم درباره سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی این کار را کسب کنید.
  • شرایط اولیه برای تاسیس را داشته باشد.
  • درباره بازار هدف آن اطلاعات لازم را دریافت کنید.
  • نام مناسبی برای مغازه انتخاب نمایید.
  • محل مناسب را انتخاب کنید.
  • ثبت نام برای امور مالیاتی
  • باز کردن حساب بانکی رسمی و دریافت کارت
  • ثبت شرکت سهامی خاص یا تضامنی
  • دریافت مجوز از طریق واحد مجوزهای بانکی
  • تهیه تجهیزات لازم و نرم افزار حسابداری
  • انجام بازاریابی و تبلیغات برای دیده شدن و رونق کار

راههای افزایش درآمد صرافی

در زمان فروش ارز توجه به برخی نکات سبب می‌شود، درآمد شما از صرافی افزایش یابد. در زیر به این نکات می‌پردازیم:

شرکت در دوره‌های صرافی: درباره صرافی و خرید و فروش اطلاعات خود را بیشتر کنید. شرکت در دوره‌های صرافی یکی از این راه‌هاست که می‌توانید اطلاعات بیشتری کسب کرده و در کار خود استفاده کنید.

استفاده از کارت ویزیت: از کارت ویزیت استفاده کرده و قیمت را در تبلیغات درج نکنید. چون به صورت مداوم قیمت ارز در حال نوسان بوده و در کسب و کار شما مشکل ایجاد می‌شود.

زمان‌بندی فروش: باید زمان درست خرید و فروش را بدانید و در مواقع ارزان بودن ارز را خریداری کنید. صبر کنید وقتی ارز بالا رفته و ارزش آن بیشتر شد، اقدام به فروش نموده و سود بیشتری دریافت کنید.

پذیرفتن ریسک صرافی: تمامی کارها ریسک‌های مخصوص به خود را دارند که صرافی نیز همانند آن‌ها ریسک‌هایی دارد. دلیل این ریسک نوسان قیمت بوده و باید آن را مدیریت کرد. به طوری که در خرید عجله نکرده و بگذارید زمان مناسب برسد؛ زیرا سود شما در زمان خرید ارز است که باید آن را با قیمتی مناسب تهیه کنید وگرنه در زمان فروش سودی نمی‌کنید. ( درباره ریسک ارزی بیشتر بدانید. )

داشتن مدیریت درست: برای سرمایه‌ای که دارید، باید به طور دقیق و حساب شده برنامه‌ریزی کنید. در غیر این صورت نه تنها سودی نمی‌کنید؛ بلکه سرمایه خود را از دست خواهید داد.

سخن پایانی درباره راه اندازی صرافی

صرافی یکی از شغل‌های پر درآمد و محبوبی است که امروزه متقاضیان آن بیشتر شده‌اند. راه اندازی صرافی نیاز به رعایت نکات و طی کردن مراحلی دارد که فرد متقاضی باید آن‌ها را طی کند.

اگر قبل از راه اندازی صرافی درباره آن اطلاعات بیشتری به دست آورید، بدون شک شغل خوب و آینده داری خواهید داشت. تمامی مراحل و نکات لازم را رعایت کرده و می‌توانید از افراد با تجربه نیز در این مورد کمک بگیرید

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت درخواست مشاوره خرید

جهت دریافت دمو رایگان نرم افزار حسابداری ماهور ، فرم را تکمیل کنید.

دمو رایگان نرم افزار حسابداری ماهور

جهت خرید نرم افزار صرافی ماهور با ما تماس بگیرید